Huisdieren

Bij de reisbeschrijving staat aangegeven of huisdieren al dan niet zijn toegestaan. Mogen ze mee op de reis, dan betekent dit niet dat de reis per definitie geschikt is voor het dier. Tijdens excursies en bij restaurantbezoek zijn ze niet welkom; hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.
Honden moeten altijd aangelijnd zijn en voorzien van de benodigde papieren en inentingen voor het land van bestemming. Zie verder artikel 4 van de Algemene Voorwaarden NKC Camperreizen.

 

De deelnemer is altijd zelf verantwoordelijk voor het wel en wee van zijn huisdier. Eventuele extra kosten voor huisdieren zijn niet inbegrepen in de reissom. 


In de Europese Unie zijn een geldig Europees paspoort, inenting tegen rabiës en een chip verplicht. Sommige landen binnen en buiten de Europese Unie, stellen extra eisen voor het invoeren van huisdieren. Deelnemers moeten zelf nagaan welke regels er gelden. De regelgeving kan jaarlijks wijzigen. Een handig overzicht van invoerbepalingen is te lezen op www.dogsincluded.nl of www.licg.nl.

 

Terug naar Algemene informatie.