Algemene informatie

Onbezorgd genieten?

Ontdek de Camperreizen van de NKC

De NKC biedt Camperreizen aan volgens diverse formules: als groepsreis, solo-reis, wintersportreis of intercontinentale reis. 

De groepsreis is gericht op camperaars die tijdens hun reis gezamenlijke excursies en enkele activiteiten in groepsverband op prijs stellen. De solo-reizen zijn ontwikkeld voor alleenstaande NKC leden die ook lid zijn van Solo.


Bij elke reis geldt dat deelnemers niet in colonne rijden. Met behulp van het bij de groepsreis en solo-reis inbegrepen uitgebreide reisboek en wegenkaart bepaalt iedereen zelf of hij de uitgestippelde route neemt of van de voorgestelde route afwijkt. Voor alles geldt: vrijheid blijheid! De reisbegeleiders – meestal een (echt)paar – werken als vrijwilligers. De reis die ze begeleiden kennen ze als geen ander. Zij maken de afspraken met campings, restaurants, gidsen etcetera en stellen het reisboek samen. Samen met de assistent reisbegeleiders zijn zij verantwoordelijk voor een goed verloop van de reis. De NKC kent geen meereizende technische begeleiding. Overnachtingen vinden plaats op campings of op camperplaatsen, waar het comfort en het aantal beschikbare amperes kan verschillen. In de reisbeschrijvingen staat hier meer over.
 

 1. Reisbegeleiding
 2. Kennismaking
 3. Reisboek
 4. Reisroute
 5. Overnachtingsplaatsen
 6. Excursies en maaltijden
 7. Ferryovertochten
 8. Avontuur en aanpassingen
 9. Van deelnemers wordt verwacht
 10. Gezondheid en conditie
 11. Huisdieren
 12. Reisdocumenten
 13. Pech, ongevallen en ziekte
 14. Annulering
 15. Verzekering
 16. Aanmeldingsprocedure