Parels van de Balkan

Artikel: CRPARELSBALKAN

Parels van de Balkan
Parels van de Balkan
Deze prachtige reis door drie Balkanlanden van het voormalige Joegoslavië leidt langs beroemde steden, fraaie monumenten en door zeer imposante
natuurgebieden. Een reis met grote verschillen, van lieflijk groen in Slovenië tot het ruige Bosnië en de pure natuur in Kroatië. Wereldberoemde monumenten, zoals de brug van Mostar en de stad Dubrovnik, zijn in oude glorie gerestaureerd. De mensen zijn erg gastvrij.

In steden als Jajce, Sarajevo, Mostar en Po?itelj in Bosnië is nog duidelijk de invloed van de Turkse oriëntaalse cultuur te proeven. Onderweg naar Biograd kun je een bezoek brengen aan de prachtige Krka-watervallen bij Sibenik. De volgende dagen kun je heerlijk ontspannen en eventueel een geheel verzorgde boottocht naar de Kornati-eilanden maken. Landinwaarts verblijf je bij de Plitvicemeren. In dit nationale park, dat op de Werelderfgoedlijst staat, bevinden zich zestien kristalheldere meren met daartussen negentig watervallen.

Terug in Slovenië zijn de grotten van Postojna de moeite waard, evenals het
legendarische kasteel Predjama, gelegen in een steile rotswand. Paardenliefhebbers
kunnen vanuit Postojna even gaan kijken in Lipizza, bij de stallen van het
wereldberoemde paardenras dat zijn naam aan deze stad ontleent.

Dit artikel betreft een PDF-bestand welke je ontvangt enkele minuten na de bestelling, als bijlage in de bevestigingsmail.

Voor meer informatie neem contact op met onze Servicedesk via: info@nkc.nl.
Toevoegen aan winkelwagen
Actuele voorraad: 696 stuk
Prijs: 9,98 Euro